Home › Nieuws

11-03-2016 Interactief voorlezen met baby’s, dreumesen, peuters en kleuters

Eindelijk is het er dan!
Het prachtige handboek over interactief voorlezen waar we met een paar auteurs zo hard aan gewerkt hebben.

Vol informatie, foto’s, illustraties, grapjes en praktijkvoorbeelden. Het is een inspirerend en prima basisboek geworden voor ieder die begrijpt of wil leren dat voorlezen het beste lukt, en het leukste is, als kinderen actief betrokken worden bij het voorlezen.

Lees verder...15-09-2015 Inspiratiedag BoekStart in Amsterdam

Om uitgevers te stimuleren voldoende mooie babyboekjes op de markt te brengen en ouders en medewerkers in de kinderopvang te helpen bij het kiezen van goede boekjes, organiseert BoekStart donderdag 17 september voor de tweede keer de verkiezing voor Het BoekStart Babyboekje.

Lees verder...29-09-2014 Lees nijntje met je kleintje

Een nieuwe bijeenkomst voor ouders en hun kleintjes van 0 tot 30 maanden in BoekStartbibliotheken.

Nijntje is de lieveling van heel veel kleintjes en voor velen het allereerste boekenvriendje. Ouders en hun kleintjes van 0 tot 30 maanden komen naar de bibliotheek om samen te lezen, spelen en zingen met Nijntje.

Lees verder...09-02-2014 Papa, lees je voor? Voorleesworkshop voor vaders

In 2013, het Jaar van het Voorlezen, zette iedere voorlezer zijn beste beentje voor. Opvallend vaak was de voorlezer van het vrouwelijke geslacht. Traditiegetrouw zijn het de mama's, oma's, peuter- en kleuterjuffen die voorlezen. Dat is natuurlijk fantastisch. Alle voorleesmomentjes die kinderen vanaf heel jonge leeftijd beleven, vormen een positieve bijdrage voor hun ontwikkeling.

Lees verder...